Werkwijze na aanmelding

Nadat de aanmelding is ontvangen wordt er door Gastkind contact met je opgenomen om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek thuis, telefonisch of op kantoor, wordt goed geluisterd naar de wensen voor de opvang. Zaken die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld:

  • Op welke tijden heb je opvang nodig?
  • Wat vind je belangrijk in de opvoeding?
  • Wat verwacht je van de gastouder?
  • Mogen er huisdieren aanwezig zijn?
  • Zijn er bijzonderheden over de gezondheid of het gedrag van het kind?


Kennismaking


Met de antwoorden op bovenstaande vragen gaat Gastkind een gastouder zoeken die aan de wensen voldoet. Als deze is gevonden wordt de gastouder voorgesteld en volgt een kennismaking. Tijdens de kennismaking kun je kijken of de gastouder en de locatie voldoen aan de verwachtingen.


Koppeling


Als de kennismaking voor zowel jou als voor de gastouder positief is, volgt het koppelingsgesprek. In dit gesprek maakt Gastkind samen met jou en de gastouder goede afspraken over de opvangtijden, voeding, verzorging, wat te doen bij ziekte, enz. Op deze wijze kan de gastouder goed voorbereid aan de opvang beginnen en kun je met een gerust hart de opvang aan de gastouder overlaten.


Wennen


Het kan prettig zijn voor jou en je kind om wentijden af te spreken. Afhankelijk van de behoefte kan er één of meerdere keren afgesproken worden om je kind alvast te laten wennen aan de gastouder en de nieuwe omgeving.
 

Evaluatie


De eerste twee maanden bestaan uit een proefperiode. Na deze periode volgt een evaluatiemoment waarin wordt besproken of alles naar tevredenheid verloopt en de opvang voldoet aan de verwachtingen die je had. Zo nodig kunnen de afspraken worden aangepast. Tot het tijdstip van het evaluatiemoment geldt geen opzegtermijn.

Na de proefperiode wordt er op vaste momenten geëvalueerd. Deze evaluaties kunnen telefonisch, online of in een persoonlijk gesprek plaatsvinden. Buiten deze evaluatiemomenten blijft Gastkind altijd op de achtergrond aanwezig en kun je contact zoeken voor vragen of extra begeleiding. Gastkind gaat regelmatig bij de gastouder op bezoek en houd je op de hoogte van het welzijn van je kind.

Wil je graag weten wat Gastkind jou te bieden heeft? Stel hier je vraag of neem contact op. 
Gastkind helpt je graag verder!