Kosten gastouderopvang

Voor gastouderopvang betaal je een tarief * van € 6,70 per kind per uur excl. eten/drinken of € 6.95 incl. eten/drinken (prijspeil 2022). Dit uurtarief is opgebouwd uit € 1,20 bureaukosten en € 5,50/€ 5,75 vergoeding voor de gastouder. Dit is een bruto uurprijs, waarbij nog geen rekening gehouden is met de inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Hierdoor wordt het uiteindelijke nettobedrag aanzienlijk lager. Bovendien betaal je alleen de uren die er zijn afgesproken per dag. Gastouderopvang werkt niet met vaste haal- en brengtijden, ook opvang tijdens vakanties of vrije dagen kan individueel besproken worden. 

* Dit is het uurtarief als de gastouder het adviestarief van Gastkind volgt. De gastouder kan ook een ander tarief hanteren.

Kinderopvangtoeslag

Omdat Gastouderbureau Gastkind en haar gastouders opgenomen zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, kun je gebruik maken van kinderopvangtoeslag. Je kunt als ouder op basis van je maandgemiddelde een tegemoetkoming vanuit de Wet Kinderopvang krijgen. Deze tegemoetkoming is inkomensafhankelijk. Om zelf je ouderbijdrage te berekenen, kun je een proefberekening maken via het rekenmodel van de Belastingdienst of met de rekentool op deze pagina. Je kunt deze tegemoetkoming zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Een digitale aanvraag wordt het snelst verwerkt. Gastkind adviseert en helpt je graag!


Minimum afname gastouderopvang

Er kan voor gastouderopvang een minimum aantal opvanguren per maand gelden. Dit kan per gastouder of aanvraag verschillen en wordt vooraf goed besproken. Neem je minder dan 22 uur per maand af, dan wordt naast de uurvergoeding van de gastouder een vast bedrag aan bureaukosten gerekent van € 27,50  per maand ( bij één kind uit een gezin. Gebruikt een jonger broertje of zusje meer uren gastouderopvang, dan vervallen deze vaste maandkosten).

Het opzegtermijn is na de proefperiode van 8 weken, één maand ingaande de dag van opzegging.

Bereken hier direct je eigen kosten! 

Wil je weten wat Gastkind jou te bieden heeft?
Stel hier je vraag of neem contact op. Gastkind helpt je graag verder!