Waarom gastouder worden?

Als gastouder vang je kinderen op, in je eigen huis of eventueel in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte aan huis. Je werkt onder begeleiding en samen met het gastouderbureau. Toch heb je een grote mate van zelfstandigheid. Je hebt bijvoorbeeld de vrijheid om zelf te bepalen op welke tijden je wilt werken, hoeveel kinderen je wilt opvangen en van welke leeftijd (binnen de landelijke richtlijnen van de wet Kinderopvang). Voor dit alles ontvang je een zelf bepaalde vergoeding per kind per uur.


Wanneer ben je geschikt om gastouder te worden?


Je hebt plezier in het omgaan met kinderen en je wilt dit op professionele wijze invullen. Je hebt voldoende tijd, enthousiasme en ervaring met kinderen en je wilt je voor een langere tijd binden om kinderen (in je gezin) op te vangen. Je vindt het een uitdaging hen te steunen in hun ontwikkeling. Je hebt oog, oor en hart voor wat kinderen bezighoudt en kan hen een gastvrije opvang bieden. Kinderen voelen zich bij jou welkom, vertrouwd en veilig.


Voorwaarden om gastouder te worden


Je moet aan een aantal landelijk vastgelegde voorwaarden voldoen om toegelaten te worden tot het Landelijk Register Kinderopvang. Deze toelating tot het register is een voorwaarde om vraagouders in aanmerking te laten komen voor de kinderopvangtoeslag. Gastkind kan je van te voren duidelijk informeren over hoe je aan al deze voorwaarden kunt voldoen, zodat je niet voor verrassingen of extra kosten komt te staan, maar duidelijk weet waar je aan begint.
Wil je al eens kijken welke diplomas voldoen voor het gastouderschap? klik hier
Heb je niet de juiste diploma dan is er een mogelijkheid om deze als zij-instromer in korte tijd te halen. Voor meer informatie, klik hier.

Als aan al deze voorwaarden is voldaan, melden we je aan bij de gemeente waarin je woont. Na een positieve GGD-controle wordt je in het Landelijk Register Kinderopvang als gastouder ingeschreven en kun je met de opvang van start gaan. Met dit hele traject hebben we veel ervaring, je staat er niet alleen voor! Gastkind kan je adviseren en begeleiden bij je inschrijving in het landelijk register.

Wil je graag weten wat Gastkind je te bieden heeft? Stel hier je vraag of neem contact op. Gastkind helpt je graag verder!